[ux_products columns=”5″ ids=”5569,4864,5027,5008,5475″]
Η χωριάτικη σαλάτα χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά γεύση της ντομάτας που το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό της. Την ίδια εποχή ευδοκιμούν όμως και άλλα φρούτα που μπορούν να αναδείξουν τα αρώματα της ντομάτας. Στη συγκεκριμένη συνταγή διάλεξα για αυτό το σκοπό το πορτοκάλι και το νεκταρίνι, όμως θα μπορούσαμε σίγουρα να δοκιμάσουμε φράουλες, ακτινίδιο ή και ανανά.
Υλικά
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο αγγούρι
- 1 μέτριο πορτοκάλι
- 1 μεγάλο νεκταρίνι
- 4-6 κτ. σ. ελαιόλαδο (προτεινόμενο)
- 2 κτ. σ. ξύδι (προτεινόμενο)
- θυμάρι (προτεινόμενο)
- αλάτι (προτεινόμενο)
- πιπέρι
- μαϊντανό
Σε ένα βαθύ μπολ κόβουμε όλα τα λαχανικά σε διαφορετικά μεγέθη και ακανόνιστα σχήματα ώστε να έχουμε διαφορετική υφή σε κάθε μπουκιά. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και στη συνέχεια τη φέτα, πριν τελειώσουμε με το ελαιόλαδο ,το πιπέρι και τον μαϊντανό. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη σαλάτα vegan προφανώς μπορούμε να παραλείψουμε τη φέτα. Τέλος, οι συνδυασμοί είναι άπειροι αφού μπορούμε να προσθέσουμε ελιές , κάπαρη και οποιοδήποτε τουρσί μας αρέσει.
Συνταγή και φωτογραφίες Ian Panolaskos